Заместник-директорът на Дирекцията за борба с тежката и организирана престъпност в МВР или бившата ГДБОП Калин Михов ще бъде пенсиониран, съобщава Дарик радио. В момента Михов е временно отстранен от работа заради случая със смъртта на Пламен Куцаров. Куцаров почина в полицейски автомобил при превозване след разпит с детектора на лъжата.
Все още вътрешният министър Михаил Миков не е взел решение за наказанията в бившата ГДБОП по случая Куцаров. Потърсен за коментар Калин Михов не уточни дали пенсионирането му е във връзка с развоя на случая Куцаров, но категорично отрече над починалия арестант да е оказвано насилие при разпита, каквато информация се появи преди време. „Аз не знам такова нещо, не съм и чул подобно нещо. Не съм и участвал в подобно нещо”, коментира той.
Пламен Куцаров почина на 21 януари, след като беше арестуван заради разследване за отвличане и разпитван от спецполицаи. За смъртта му са обвинени двама антимафиоти като формулировката е за "причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие". По време на вътрешната проверка в МВР по случая стана ясно още и че ареста и разпита на заподозрения са извършени незаконно. /БЛИЦ