Протестът с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов продължава пети ден. Пред сградата на Министерския съвет протестират както майки на деца с увреждания, така и други граждани, които ги подкрепят.

Протестът за свалянето на Валери Симеонов е протест за повече морал в политиката, заявяват майките на деца с увреждания. Те изразиха задоволство от това, че днес всички депутати единодушно са гласували на първо четене законите за хората с увреждания и за личната помощ, които поставят началото на реформата. "За нас беше важно, че депутатите от всички политически сили заговориха на нашия език - срещу порочната система на ТЕЛК, необходимостта да се прави индивидуална оценка на всеки човек с увреждане, да се направи регистър", каза Мая Стоицева.

По думите на майките това, че българските парламентаристи са признали важността на реформата, за която те се борят от години, не означава, че протестите срещу Валери Симеонов ще спрат, защото протестите са срещу цинизма и простащината в политиката.

След приемането на законите и на второ четене майките ще вдигнат палатката пред Народното събрание. Те се надяват и протестът им срещу Валери Симеонов да успее, защото по думите на Стоицева вицепремиерът не е обидил само майките, а всички българи, тъй като представлява политическата класа на страната.

Протестиращите тръгнаха на шествие към централата на НФСБ.