"За мен тези арести са недопустими. Това не са арести на някакви случайни хора, а на хора, които са управлявали страната. По някакъв начин този арест засяга чувството за държавност и за законност на всички граждани" заяви писателят Петко Симеонов, който е един от основателите на СДС, цитиран от Труд.

Това не е нещо случайно, ей така, някакъв си човек е арестуван. Тук говорим за системност, за някакво разбиране за закон и ред на върха на държавата, на тези, които ни управляват.

Арестът на Борисов не е за възстановяване на справедливостта, а за отклоняване вниманието от искането за доставка на оръжие за Украйна.

Тревожно е положението при война съвсем наблизо, в която се опитват да ни въвлекат от различни места. Това поражда тревога за ситуацията във властта, там горе. Още повече, че в досегашните си публични изяви тя не блести с нещо особено, с някакви постижения.

Борисов с първи думи след ареста: Следващият път могат да ме убият! ВИДЕО

Не познавам лично Бойко Рашков. Изненадан съм от имотното му състояние и от начина, по който го урежда да бъде законно. Също така и от начина, по който се проявява като министър на полицията. Пред неговия стил и образ Цветан Цветанов е един невинен юноша, който се опитва да внесе справедливост в държавата.

Рашков е обигран и в известен смисъл - опасен с начина, по който действа. Като се започне с предизборните кампании, с начина, по който говори в парламента, където се държи като командир. Той не застава пред депутатите да се отчита, а да им казва колко не са прави. Неговата цел е такава - не да отчете дейност, не да обясни какво прави, а да им каже, че те са дълбоко неправи.

Обезпокоен съм от това, че той беше министър в служебните правителства и беше задържан и в редовното. Това ми дава основание да мисля, че този човек е инструмент на някакъв замисъл, който започва още с първото служебно правителство и продължава да работи за този план. Той е, така да се каже, стожерът на плана, който се реализира вече цяла година.

Другият стожер - Стефан Янев - бе елиминиран и Рашков остана единствен крепител на замисъла. И доколкото президентът е намесен в цялата работа, Рашков е лицето на онова, което е намислил президентът Радев. Бойко Рашков е неговият говорител и неговата ръка в изпълнителната власт.