"Огромна грешка беше това със заплатата за Украйна, което казах. Получих вълна от критика, донякъде с право". Това заяви бившият премиер Кирил Петков пред "Дарик Радио".

Според него ГЕРБ няма бъдеще, докато Бойко Борисов е техен лидер. 

"Втори път не бих влязъл в коалиция, където имаме "троянски кон". Пред обществото ти получаваш целия негатив от общото управление и "ама имахме "троянски кон" вътре звучи като оправдание", коментира Петков.

"ГЕРБ няма бъдеще, докато Борисов е техният лидер. Ние няма да направим никаква коалиция с ГЕРБ, докато Борисов ги управлява. При него проблемът е много ясен - той е правил много грешки и според мен престъпления. Той няма как да позволи да се направи съдебната реформа, която на нас ни трябва, по една много проста причина - ако я направим, той ще влезе в затвора", заяви той.

"Би било много по-ценно да се говори другите политически партии дали са готови да бъдат толкова твърди, колкото нас, както и да видим какви са политиките на тези партии. Но да влизаме в реторики и дискусии с едно правителство, което ще е тук за два месеца, даже и по-малко, няма смисъл", посочи Петков. 

Също така няма смисъл да правим алармистки изказвания по повод на служебното правителство, защото то не помага на хората да взимат истинските решения на 2 октомври", посочи Петков.

Той потвърди решението да бъдат в коалиция с "Демократична България" при предстоящите избори, но посочи, че уточняват все още в какъв формат да се явят, така че да имат най-голям шанс за 121 депутати.

"Аз видях какво е да няма 4 депутати", каза той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук