Повишението на парите за пенсионерите за последните месеци е повече, отколкото за последните 10 години. Постигнахме много за хората.

 Това заяви в началото на консултациите за съставяне на правителство между ПП и БСП премиерът в оставка Кирил Петков.

„Важно е да напреднем с Плана за възстановяване и развитие. Трябва да напреднем и с антикорупционната политика“, смята Петков.

„Благодаря за възможността да говорим за политики. Програмата, за която се обединихме, е много важна за нас“, уточни той.

На срещата от страна на ПП присъстваха Асен Василев, Кирил Петков и Андрей Гюров, а за БСП на масата за преговори седнаха Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Атанас Зафиров.

Вие сте основният носител в правителството досега и би трябвало да останете такъв, ако сформираме кабинет. С тези думи се обърна към "Продължаваме промяната" лидерката на БСП Корнелия Нинова в началото на преговорите за третия мандат.

Социалистите го получиха в понеделник от президента и трябва да излъчат кандидат за премиер и да намерят съгласие за съставянето на ново правителство в рамките на този парламент.

4 неща каза Нинова на ПП. Тя благодари за съвместната работа, след която правителството оставя страната във финансова стабилност и силно подпомагане на домакинствата и социално слабите.

БСП провежда днес първите разговори за правителство с “Продължаваме промяната”. Те започнаха от 10:00 ч. в Народното събрание.

Следващите месеци няма да бъдат леки, затова смятаме да положим усилия да има кабинет. Имаме намерение да стъпим на програмата, която заедно изработихме.

Имаме сериозно желание да направим редовно правителство. Нямаме никакво намерение да имитираме преговори и да тупаме топката, очаквайки изборите.

Ще водим разговори с досегашните партньори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!