Снощния дебат бих определил като пълен провал за клеветниците на България. Интересът към тази дискусия за България бе минимален, което значи, че това е един съчинен и измислен дебат. Това каза евродепутатът от СДС/ЕНП Александър Йорданов пред Bulgaria on air.

Той посочи, че от 750 евродепутати снощи в пленарната зала били 33-ма, като 9 от тях били българи.

"Говорене срещу България имаше, то дойде от депутати социалисти, от "зелените". Участваха дежурните говорители срещу България. Този дебат е абсолютно безсмислен, проектът за резолюция също е абсолютно безсмислен", категоричен бе Йорданов.

Според него представители на БСП имат чисто политически интерес да омаскарят България.

"ЕП отговори най-авторитетно, както чрез Вера Йоурова и неоспоримото изказване на Манфред Вебер. Той поясни, че в България реформи са се извършили, страната е изминала сериозен път на реформиране и демокрацията функционира", oтбеляза евродепутатът.

"Г-н Вебер подчерта, че смяна на правителства не се постига чрез улични демонстрации. Парламентът при демокрацията казва кога ще бъдат изборите. Предсрочни избори, според българската Конституция, може да има само след като три пъти поред в парламента не може да се състави правителство", подчерта още той.