Кирил Петков избра битката срещу Борисов. Крайно време е демократичните партии да дадат малко бой на популистите и да се покаже на народа, че има и друг подход, независимо дали сме леви или десни. Това заяви президентът Росен Плевнелиев (2012 г.–2017 г.) пред Нова нюз. 

Радвам се, че БСП излезе от сянката на популистите и играе своята игра. "Български възход" са по-скоро със заявка на системна партия", обясни той. 

Попитан съжалява ли, че Асен Василев е бил министър на икономиката в негово служебно правителство, Плевнелиев заяви: "Аз поканих Евгени Ангелов за министър на икономиката. Той отказа, запознах се с Кирил Петков и той отказа, и Асен Василев се съгласи. Бях много притеснен. Това е вредно за демокрацията, защото се къса институционалната нишка. Някакви хора се сменят на три месеца." 

"Мисля, че Радев е длъжен да даде третия мандат на БСП заради това, което иска да прави. Той е млад, силен, генерал е, има енергия. Ще видим накъде ще тръгне. Дано не прави грешката на президента Първанов, който направи партия. БСП, като системна партия, трябва да покажат отговорност. Дай Боже да се стигне до някаква формула", заяви Плевнелиев.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук