Новият политически проект на Николай Бареков "Презареди-БГ" е партия, която възниква върху "България без цензура". "Ръководството го сменихме на 90%. Подкрепяме мажоритарните избори. Трябва да има презареждане на системата - мандатност на депутатите (по 2 мандата), отзоваване на депутати. За два мандата човек се изчерпва. Хората гласуваха защото са против системата. Процеса е много сложен, но аз съм оптимист", заяви Бареков, цитиран от Дарик. радио.
"Ние разчитаме на държавната субсидия за финансиране. Аз предлагам тя да е на проектен принцип. Партията да подава заявление до Централната избирателна комисия и да каже от какво има нужда и да се дават парите за конкретните нужди. Аз смятам, че няма как да се промени избирателната система до изборите. Изборите трябва да са най-късно през април. През април ще е по-топло, което е предимство", коментира още Николай Бареков.
 
"Политиката трябва да е служене, а не тиня. Разделението на властите в България не работи. Народното събрание става васал на министър-председателя. Трябва сериозно да се промени конституцията", заяви евродепутатът.
 
По повод плоския данък Бареков коментира: "Нека да остане плоският данък за сега, но трябва да се мисли как да има солидарност. По-богатите трябва да плащат малко повече от бедните. Нека да има облекчение за малкия и среден бизнес", каза Бареков и допълни: "Корупцията в България е голяма - ние сме бедни, защото сме корумпирани".
 
По думите му президентът Росен Плевнелиев направи много слаб мандат.
 
"Той трябва да се занимава с бизнес, от което разбира, а не с политика. Предлагам на прокуратурата да проверят дали той си е плащал данъците", прикани евродепутатът.