Вицепрезидентът Маргарита Попова лично ще потърси сметка на Росен Плевнелиев за опитите да я дискредитира тази сутрин от телевизионния ефир, научи БЛИЦ. Желязната лейди за пореден път доказва, че тя е силната личност на "Дондуков" 2 и казва истината право в очите.
Попова е потресена от наглостта на държавния глава, а членовете на кабинета й са омерзени от лъжите му.

Все още действащият държавен глава обяви по-рано днес, че не е разговарял повече от година с Попова, защото тя се срещнала в кабинета си с Николай Бареков и Бисер Миланов-Петното, които протестираха срещу Плевнелиев и издигнаха плакати "Попова президент".

"Г-жа Попова се срещна с Бареков  и хората, които протестираха срещу Росен Плевнелиев. Тя ги прие, след като те чакаха дни наред за среща и протестираха. Срещата бе проведена пред очите на всички нас, които сме членове на политическия й кабинет. Г-жа Попова помоли протестиращите да престанат да протестират и да свалят плакатите си и им обясни, че действията им уронват престижа на институцията.

Те я послушиха и протестите престанаха. Не можем да си обясним защо Плевнелиев провежда активно мероприятие срещу вицепрезидента"
, заявиха пред БЛИЦ от екипа на г-жа Попова.

От кабинета на вицепрезидента недоумяват защо Плевнелиев не е изпълнил обещанието си да даде отчет за работата си като президент по време на интервюто, което бе анонсирано по този начин, а вместо това е започнал осъзната атака срещу Маргарита Попова.

Според тях това е ясен знак за опитите на Плевнелиев да използва президентската институция за лична употреба и да оправдае абсурдните си действия за насаждане на омраза към Русия.

Ивайло КРАЧУНОВ