В изпълнение на конституционните си правомощия президентът Росен Плевнелиев ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно събрание на Парламентарната група на "БСП лява България".
Мандатът ще бъде връчен на Корнелия Нинова на 7 декември от 10.00 часа. Председателят на левицата вече заяви, че проучвателният мандат ще бъде върнат веднага.

Въртележката се въртя още миналата седмица, когато Плевнелиев връчи мандат на премиера в оставка, а Бойко Борисов го върна веднага. Очаква се третият проучвателен мандат да бъде връчен на Реформаторския блок. От блока вече започнаха разговори, за да се уверят в наличие на бъдещо мнозинство.

След срещата в Министерски съвет с представители на ГЕРБ, стана ясно, че е рано за официални разговори за бъдеща коалиция и мнозинства. Менда Стоянова от ГЕРБ каза, че за подкрепа ще се говори, след като Плевнелиев връчи и третия мандат.

аявката на РБ, дадена от здравния министър в оставка Петър Москов е, че „отиваме на избори, само ако всички възможности преди това са изчерпани”. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!