Нито една партия не се е отзовала на поканата на "Отровното трио" да участва в във вчерашния общонационален протест срещу ''управляващата мафия'', пише Епицентър. 

Срещу тримата, обявили се за координатори на протеста - пиара Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков, има нарастващо недоволство от действията им, които радикализират протестните прояви - блокиране на кръстовища, гражданско неподчинение.

Призивът на Хаджигенов за "тотално блокиране на всички дейности в НС, Съдебните палати в цялата страна, магистрали, пътища, кръстовища, гари, летища, мостове и всяка публична сграда и или дейност", не се споделя от интелигентните недоволни от управлението на страната.

Едно е да се блокира държавата през 1997-а, друго е през 2020-а, казват политически анализатори. Сега е "смърт"да спре държавата да работи в уловията на икономическа криза и пандемия, обясняват икономисти.

От признанията на "Отровното трио" става ясно, че целта им ще е решаване на въпросите не по демократичен път. Ескалацията трябва да доведе до бързи оставки, служебен кабинет и избори още през есента.

Между тримата обаче вече има разнобой. Велислав Минеков е изолиран, а Хаджигенов и Бабикян са фокусирали действията си към това как протестът да прерастне в политическа партия. За тези намерения съобщи още на 06.07 2020 дубайският беглец Васил Божков, който даже даде предложение за името на новата формация - "Българското лято", обявявайки я за "спасение на родината".

Но и по името има разнобой - някои са на мнение, че новата партия трябва да носи наименованието "Национален протест "Съпротива".

За нейн лидер се гласи адвокат Николай Хаджигенов, а Арман Бабикян се е заел с организационните въпроси. Двамата вече се виждат като бъдещи депутати и дори не на шега вече раздавали постове.

"Алчност и егоцентризъм обсебиха протеста", казва един от студентите, който е от първия ден по площадите и улиците на София и вече е разбрал как на гърба на недоволните граждани организаторите започват да градят политическата си кариера.

Източници от протеста твърдят, че мощната озвучителната техника, качена на един камион, с която се огласят проповедите на "Отровното трио", струва 5 000 лева на ден и те идват от "далечен благодетел".

Протестът, който в началото събра цялата палитра на критиците на Борисов, вече е фрагментиран. Една част се обособява около Мая Манолова, Татяна Дончева и Румен Петков, които са амбицирани да привлекат лявоцентристките опоненти на ГЕРБ и Борисов.

Друга част е дружинката на Христо Иванов и "Да, България", около която правят опити да се присламчат членове на ДСБ, начело с Атанас Атанасов.
 
Според Димитър Ганев, самият Васил Божков е заинтересован от успеха на протеста - той има влияние върху малки групи, които в първите дни са търсели провокации.