Почти 50 000 подписа срещу задължителния машинен вот са събрани само за четири дни от петък. Това обявиха от Инициативния комитет "Консервативно-патриотично движение и граждани", пише Труд.

30 000 са в онлайн подписката, близо 20 000 - ръчно, събрани от доброволци в цялата страна. Крайният срок е 18 юни.

"Получи се мощна вълна, и Слави Трифонов на референдума си за четири дни не бе събрал толкова подписи - при безпрецедентната реклама по БТВ всяка вечер. Бъдете уверени, че ще обобщим напълно коректно всички данни в обща листа, която ще връчим в Народното събрание. Всеки глас е от значение.

Ако сега не ни чуят, ако не се впечатлят от многохилядната маса, която успя да се консолидира в рамките на броени дни, ще стигнем още по-далеч и ще инициираме подписка за национален референдум. Машините подменят вашия избор, не оставяйте на машините да решават вместо вас", обясняват от ИК.

Инициативният комитет ще даде брифинг в сряда в БТА, където ще представи временни данни от гласуването, което ще тече в рамките само на две седмици. След това пълният списък с участниците ще бъде връчен на председателя на Народното събрание и лидерите на парламентарните групи.