"Следващото заседание на временната комисия за разследване на сделката за ЧЕЗ ще бъде по-успешно. Вчера установихме само правила на работа. От ГЕРБ се съгласихме на тази комисия не само заради нашия принцип, но и поради изразения принцип от страна на БСП. Щом БСП имат някаква информация, нека да я изяснят. Нека БСП водят събитията и да отговарят на хората, при тях рационалността е ужасна". Това заяви Валентин Николов, народен представител от ГЕРБ, в сутрешния блок на БНТ.

Припомняме, че временната комисия бе създадена, за да изясни казуса около сделката за ЧЕЗ. 

"ЧЕЗ е една афера, развила се в държавата на тарикатите. Всеки ден излизат нови неща за сделката. Комисията трябва да гледа огромен брой неща. В момента пътища водят към Министерски съвет. По тезата на ГЕРБ, България трябва да стане и да си тръгне от сделката", каза Атанас Костадинов, депутат от БСП.

"Не мисля че трябва да правим лов на вещици на Гинка Върбакова. Има голям обществен интерес. Трябва да наредим на службите да работят с чешкото дружество и служби, за да се види те дали имат информация", допълни Александър Сабанов от ВМРО.

"Разговорът за ЧЕЗ трябва да е все по-реален. Какво ако Върбакова придобие ЧЕЗ, какво ще се случи. Няма правителство, което да наложи правила на „Инерком“. Питаме дали ЧЕЗ няма да изпадне в колапс. БСП заявиха, че временната комисия за разследване на сделката за ЧЕЗ е безсмислена за тях. КЕВР има достатъчно правомощия, за да следи работата на ЧЕЗ", завърши Пламен Христов, депутат от "Воля".