Призоваваме полицията и властите да проверят твърденията на БСП за телефонни обаждания от страна на Ценко Чоков. Това каза по време на брифинг народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков. По думите му в ПГ на БСП има обвинен човек за купуване на гласове, а в секретното деловодство на Народното събрание именно техният депутат говори със затворници.

БСП хвърли бомба! Ценко Чоков е звънял по 2 телефона от затвора, за да гласи изборите в Галиче! 

„Не приемаме, че БСП и Добрев биха могли да бъдат стожера на морала“, каза депутатът. Той посочи, че Кирил Добрев е емблематична личност от 90–те години. „Той още не е дал обяснение какво е правил неколкократно при Цветан Василев. За банки ли са си говорили или за морал? Доколкото разбирам, последно време единственото, за което той говори е морал", каза още Биков. 
„За нас резултатите на частичния вот не са изненада, защото ГЕРБ полага усилия за спечелване на изборите както в големите, така и в малките населени места“, допълни Биков.

„Това, че ГЕРБ има в 10 от 10 възможни избора 9 кандидати, а БСП – 5, е показателно кой работи в тези райони. Освен това изборните резултати, въпреки че те не са представителна извадка, са в синхрон със социологическите проучвания на всички социологически агенции“, каза Биков. 

По думите му тази тенденция е факт от години. 

Според него тандемът Корнелия Нинова и Кирил Добрев са загубили избори след като преди това с независим кандидат са спечелили президентските. „Не разбирам на какво се дължи техният шок и тяхното подскачане в момента“, заяви Биков, цитиран от Фокус.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!