С този си жест Слави Трифонов вероятно печели любовта на някои, които гледат с омерзение на политиката. Този жест ще донесе негативи на партията. Декларира, че е едноличен собственик.

Наложително е в партия такова изявление да бъде предшествано от дискусия. Останалите от коалицията казаха, че ще ще говоря, след като обсъдят нещата в инстанциите на партии си. Това заяви политологът Антони Тодоров в предаването "Денят на живо по Нова нюз. 

По думите му изявлението на Слави Трифонов е в сериозен ущърб на "Има такъв народ".

Коалицията стана възможна на третите избори за миналата година. Когато беше така трудно формирана, мнозина наблюдатели казаха, че, ако се разпадне, най-отрицателно ще бъде за този, който е виновен.

Ако се е провалила коалицията трябва незабавно да има избори. Нито обществото, нито останалите партии искат избори. Какво очакваме от нови избори? Очакваме ли да има партия, която да спечели мнозинство? Не, няма да има. Отново ще има трудни преговори за създаване на коалиция, посочи политологът. 

Антони Тодоров коментира, че по отношение на новите министри има много варианти. 

"Има такъв народ" трябваше да отговорят как ще се случат нещата. Ива Митева каза днес, че е възможно да има ново правителство в рамките на този парламент. Ново правителство в рамките на тези четири партии или ново правителство с други партии. Това трябва да се каже. ИТН казаха, че няма да преговарят с ГЕРБ и ДПС.

Остава им да преговарят с тези три партии, с които досега са в коалиция. Такъв жест, с който казваш, че напускаш коалицията, е удар под кръста. И от "Продължаваме промяната" казаха, че ще управляват с правителство на малцинството, ако някоя от опозицията предложи вот на недоверие. Как ще постъпят депутатите на ИТН. Правителството ще падне, отбеляза още Тодоров. 

Политологът коментира и купуването на министри. 

Купуването на депутати и кметове го виждахме 12 години. Не смятам, че повечето от народните представители са склонни да бъдат купувани. Може да се окаже, че в редиците на ИТН ще има различия, отбеляза Тодоров. 

Според Антони Тодоров ако това правителство се провали, всички партии ще пострадат.