Продуцентът Виктор Димчев коментира ситуацията с управляващата коалиция и факта, че все още липсва коментар от страна на президента по темата.

"Румен Радев с право мълчи, тъй като той ни сервира лицето Кирил Петков. Той каза, че ако има повече такива министри - по-добре. Аз си представям ако имаме още 10 като него, докъде ще стигне България. Той е виновник и за това, че имаме друг премиер, който миналата година беше премиер, пък сега прави партия, за да сваля другия премиер, който му беше министър на икономиката, пък после той беше военен министър в неговия кабинет.

Така че Румен Радев е прав да мълчи. По-добре да се скрие някъде и да не говори, защото той направи тази глупотевина", каза Димчев в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

"Много е странно как до този момент четворната коалиция приемаше ИТН като част от протестното мнозинство и едва от вчера всички в един глас гракнаха начело с Христо и Иванов и Атанас Атанасов, че това било креатура на ДПС. Излиза, че до момента демократичното прогресивно българско общество е направило правителство с ДПС.

Но сега е странно как ДПС хем е от едната страна, хем е от другата. Хем е лошо ако подкрепим, а то се оказа, че до момента е подкрепяло всъщност правителството. Още повече личностните нападки между премиер и неговите вицепремиери придобиха гротескен характер. Днес единственият вицепремиер на ИТН подаде оставка - Гроздан Караджов. Утре ще е друг.

Това постепенно подаване на оставките е с цел да се натрупа повече внимание и повече шоу. Слави Трифонов е шоумен, той е българския крал на попа - местния поп, който наричаме чалга. Аз не виждам защо е толкова невероятно ако ДПС подкрепи правителството и каже, че ще даде онези 12 депутата, които искат управляващите.

Само ИТН бяха категорични и казаха, че не искат Кирил Петков да е премиер на България. Съгласни сме да направим ново правителство с нов премиер и повярвайте ми следващият премиер съвсем скоро няма да се казва Кирил Петков. Кой ще е новоназначен, можем само да гадаем.

Сигурно всички играчи имат по нещо в главата си. Според мен вървим с много голяма скорост към нови предсрочни избори, които ще покажат до голяма степен кои партии на практика губят подкрепа през последните няколко месеца.

Ако има нов кабинет в това Народно събрание би било резил за Кирил Петков, позор за Христо Иванов", заяви още Димчев.