ГЕРБ се надяват, че при следващи избори ще получат малко по-добър резултат. Това каза доц. Даниел Смилов, специалист по сравнително конституционно право и програмен директор на Центъра за либерални стратегии, цитиран от "Фокус" във връзка с думите на президента Радев, че политическите формации нямат желание и изпитват страх да съставят редовно правителство в рамките на 48-ото Народно събрание. 

"Това е упрек. Констатацията не е правилна в тази си част, че става дума за страх. Според мен става дума за съвсем хладнокръвни калкулации, най-вече от страна на ГЕРБ, които се надяват, че при следващи избори ще получат малко по-добър резултат от предходните", каза доц. Смилов. 

Според политолога ГЕРБ се опитват да изградят на ново своята репутация, тъй като през последните години партията бе намесена в редица скандали, свързнаи с лидера й - Бойко Борисов. 

"Те се надяват, че с изтичане на времето, репутационният проблем, който имат от гледна точка на корупционните съмнения за лидера си ще почнат да утихват, просто с факта, че минава повече време. Това е основното, което ме води към избори, а не страха от управление. България в момента има достатъчно ресурси да се справи с каквито и да било кризи", каза още политологът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук