Изборните резултати не са изненада. Беше ясно, че някоя от тези формации ще бъде "пробутана" в Народното събрание.

Това мнение изрази политологът Марая Цветкова, по повод изборите за 50-то Народно събрание и попадането на партия "Величие" в парламента.  

"Някои говореха за партията на Радостин Василев - МЕЧ, други – "Синя България" или "Солидарна България". Трети допускаха, че това може да бъде "Величие" - тези хора олицетворяват нихилистично поведение на българина и той много лесно се разпознава в това.

Голяма част от говорещите глави по медиите не обръщат внимание на такива бълбукащи явления", отбеляза тя в интервю за БНР.

"Има слухове, че след изборния погром коалицията ПП-ДБ може да се разцепи. Това може да се случи и една от формациите може да колаборира за редовно правителство", коментира политологът.

Заявката за експертен кабинет с няколко министри на ГЕРБ звучи логично, но хората не им вярват като кажат "експертен кабинет", заяви тя. Според нея този път Бойко Борисов няма как да обясни на хората в партията, че ГЕРБ ще участва в управление, без да бъде мандатоносител.

Оставката на Христо Иванов е смислена, но доста закъсняла, посочи Цветкова.

Тя си обяснява мълчанието от партийните централи със "ступор и шок от резултатите".

"Вече имаме нов жанр – следизборно клипче от гората. Не се оправя така демокрацията. Вече сме хванали гората. Това нито е демократично, нито е адекватно!", каза тя, по повод обръщението на ПП-ДБ, отправено от Родопите.