"Не може да има предсрочни избори, защото всички които са губещи, ще удължат времевия хоризонт на пребиваване. Това заяви политологът Димитър Димитров в ефира на БНТ като отговор на въпроса дали е стабилна властта.

"ОП се държат като деца в детска градина. Този начин на кавги намалява шанса им да бъдат пълноценен партньор в управлението. Въпросът е кога ГЕРБ ще реши да прекрати взаимоотношенията с тях. Аз обаче продължавам да твърдя, че няма да има предсрочни избори. Протестите на улицата се организират и поддържат от хора, които могат да си го позволят финансово. Вижда се, че в София хората са апатични към тези протести, като изключим този на майките с деца с увреждания", смята още той.

"Не се притесняват от това да има скандали помежду им, смятат, че това е полезно. Това е оценка на хора с високо его и които смятат, че няма лоша реклама. Вицепремиерът, ако има такъв, трябва да се поеме за следващите 6 месеца от ГЕРБ, това сигурно ще стабилизира разправията. Това трябва да е министърът по европейското председателство, той и без това ще остане без портфейл. И когато станат ясни резултатите от Европейските избори партиите да се съберат и да доуговорят края и мандата", заяви още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!