Могат да кажат, че има национални каузи и да се разберат. Всички може да са вътре като подкрепа, но това не прави правителството възможно. Няма друга партия, освен трите, които са в коалицията, които да искат ПП да управляват. Мисля, че отиваме на избори. Това каза политологът Татяна Буруджиева пред Нова тв. 

"Има няколко крачки, но ще се стигне до избори. Всички опити да се забави този процес, ще бъдат за сметка на този, който ще го забави. Ставало дума за пари, става дума за пари. Това е огромна глупост. Слънцето изгрява и залязва всяка вечер. Кой иска пари? Кажете, кой ще ги използва. Тъпо е ПП да си мислят, че ще спечелят следващите избори както миналите. Истината е, че много трудно се управлява страната. Тези 14% инфлация са си наши и се дължат на лошо управление. Аз присъствам в тристранния съвет - говорим си, коментираме и накрая нищо не е чуто", допълни я политологът Кънчо Стойчев. 

"Независимо дали ИТН развалят седянката, на всички ще бъде приписан неуспешният проект. Не знам дали на Борисов са му пуснали тока да коментира какво става и да видим дали няма да даде 15 депутата", каза политологът Петър Чолаков.

"ИТН е Донбас. Фитилът може да бъде дръпнат и действа като бомба. Самият Слави е метаполитика, той е в метавселената. Влиза от някъде някаква глава.л Излиза  и казва нещо и се покрива. Какво казва, на базата на какъв анализ -не е ясно. Митичен е като Доган. Вие разбрахте ли вчера какво иска? Честно. Бил против харченето, ама щял да подкрепи социалните промени. Търсеше едни 9 млрд., които ги има на страницата на МФ. Голяма част от тях са в енергетиката и социалната политика. Русия води война с България отдавна през каквото може", допълни Асен Григоров. 

Според Чолаков един от вариантите е да се заформи проатлантическа коалиция, в която ще влизат ДБ и ГЕРБ, както и ПП. Излизането на ИТН може да доведе до стабилизация. 

"За да се получат и най-дълбоките теории, трябва да има условия. Истината е, че за 6 месеца това правителство изписа един тон документи и започна да се събира, при една сложна коалиция да нямаш ясна политическа програма, да не знаеш какво правиш, да казваш едно, а после да казваш друго... Всичко е въпрос на пари. Ами да, за да свършиш нещо трябват пари", обясни Буруджиева.

"Тези хора започнаха да карат влака самостоятелно. Натрупа се страшно много напрежение. Вероятно се учат", каза още Стойчев. 

"Този ход на ИТН налива вода в мелницата. България не е малка, но за други страни е", допълни я Григоров.