Ако сте привърженик на Костадин Костадинов най-малкото, което бихте искали, е той да се спречква в парламента. Ако сте гласували за Ицо Хазарта, най-вероятно имате предвид творчеството му, което е лошо. Едва ли сте гласували за него, защото знае латински. Това каза политологът от "Галъп" Първан Симеонов пред Нова тв. 

"Така се играе и такъв е света. Виждате, че новите социални медии са все повече картинки и текст. Ето, Арман Бабикян е тук, хвърляха риба, яйца. Те така влязоха в парламента. Това е новото нормално, за съжаление. Виждаме, че дори войни така се водят. Русия взема парче по парче от Украйна, а Зеленски говори, че Украйна печели войната", допълни той. 

Коментарът му идва след като Ицо Хазарта показа неприличен жест в НС, а Костадин Костадинов се спречка с депутат от "Продължаваме промяната" в Деня на детето.

"Аз се питам какво щеше да направи Нери. Щеше да прати някой горе при децата и да ги пита: "Хареса ли ви". И в други парламенти са се били. За Христо Петров това е истината. Не казвам, че е редно в пленарна зала, но един знак от него е колкото 10 изказвания на Десислава Атанасова", каза бившият народен представител Арман Бабикян. 

"Тръмп управляваше САЩ в същия стил. Границата между политическо и лично е заличена и много лесно ставаш за смях. Ако бяхте питали преди месец, правителството се клатеше сигурно. Сега започват да налучкват някакви формули. Когато пада рейтинга, има момент, в който осъзнаваш, че и ти падаш. Тогава се скопчваш, защото може да нямаш повече същата възможност. Сега, когато Русия напредва в Донбас, искат да се сяда на масата за преговори. В България настъпи едно вразумяване. Първо, търсят президента за Македония, после се оказва, че заплахите на Слави не са новина, а ежедневие. Правителството се вразумява и май предсрочните избори не са толкова близко", коментира още Първан Симеонов. 

"Съдбата на това правителство ще бъдат решени на предсрочни избори. Това ще стане около местните избори. Това е 2023 година. В един момент имаше усещане, че правителството ще падне, покрай Украйна. Бяха намерени компромиси в български стил и сега ще си управляват, ако темата със Северна Македония не катурне коалицията. Според мен ще бъде намерен компромисен вариант и там, защото се засилват европейският и америкнаският натиск", каза доц. Инджов.