Няма да допуснем спирала от избори, каза премиерът Кирил Петков след края на извънредния съвет на коалицията след политическия ход на лидера на ИТН Слави Трифонов да изтегли министрите от кабинета си.

Ще кажем не на хаоса, добави той.

"Искаме да успокоим всички граждани, че всичко каквото зависи от нас, ще го направим. България да продължи точно със същото правителство, което има в момента.

Няма да допуснем заради его, заради задкулисие или заради нещо друго България да влезе в спирала от избори в точно в този момент на война, когато имаме енергийна криза, газова криза, когато планът за възстановяване и развитие разчита на 22 закона да се приемат до края на годината, за да получим парите от Брюксел.

Ние всички сме единни и казваме не на хаоса, не на единични решения, които могат да хвърлят цялата ни държава в криза. И да - заедно, да - срещу корупцията, да - за промяната на КПКОНПИ.

Българските граждани трябва да знаят, че тази коалиция в този си състав застава зад тях и приоритет номер едно за утрешния ден ще бъде приемането на бюджета", каза още премиерът.