В ДПС очевидно тече промяна на поколенията.

Това мнение изразиха в ефира на Нова ТВ политолозите Първан Симеонов и Стойчо Стойчев.

"Възможно е да надценяваме малко случващото се в ДПС. Една седмица Доган нищо не казва. Не звучи като сериозен конфликт", смята Първан Симеонов. 

"Фокусът е защо Ахмед Доган е дал тази препоръка да не се подкрепи кабинета "Желязков". Каквото и да прогнозираме, би било спекулация", допълни Стойчев.

"За мен е очевидно, че Борисов не искаше този кабинет да мине. Една демонстрация - ето виждате ли, аз правя кабинет, вие не го приемате. ГЕРБ победи, ДПС втори, ПП-ДБ - опозиция. Всички останали срещу тях. Това може и да е някакъв шанс за технически кабинет в страната с третия мандат, ако се приеме, че всички са срещу и Пеевски и Борисов. Шансът е минимален, но го има", допълни Първан Симеонов.

"Много трудно би било нова форма на сглобка. Изборите изглеждат все по-вероятно. Всички варианти изглеждат много екзотични. Нито един от тях няма да е стабилен", допълни Стойчев.

"Вторият мандат е удобен за Радев. Той е узрял да бъде мост между партиите. Ангажирал се е , не е както преди - връчва третия на БСП и всичко е ясно. По-вероятно е да отидем на избори през октомври", смятат политолозите.