"Изненадата е, че Дани Каназирева не е втора, а Славчо Атанасов. Оказва се, че има някакво зловредно влияние върху екзитпола. Ще проследим какво точно се е случило и защо се е получил този резултат. Това заяви в ефира на Нова тв политологът Евелина Славкова от "Тренд".

"На втори тур в Пловдив ще са кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров и този на ВМРО – Славчо Атанасов", каза тя.

В студиото бе и политологът от "Галъп" Първан Симеонов, който прозря голяма конспирация на тези избори. 

"Това, което Евелина Славкова каза, е много важно. Тъжно е, че един от кандидатите се оказа в неравнопоставена позиция – това е Славчо Атанасов. Ако някой си е правил сметка, че той ще загуби екранно време вечерта, не си е направил сметките правилно", заяви Симеонов.

"Тези неща обикновено имат ефект на махалото. Ако някой умишлено е опитал да прокара свои приближени хора през секции да гласуват по точно определен начин, за да изпъкне даден кандидат, не му прави чест", смята политологът от "Галъп".

"Вчера затова призовах хората да спрат да гледат класациите. Обикновено като изпъкне такава разлика от сутринта, много хора се обезкуражават и не гласуват. Така се влияе на вота. Знайте, че това са прогнозни изследвания на база на това, което хората ни казват", подчерта Симеонов.

"На първи тур изглежда, че във Варна Портних ще спечели и няма да се стигне до балотаж. Нека все пак се преброят всички протоколи, за да сме сигурни“, каза Славкова.

"Фандъкова има с около 100 000 гласа надолу, това не е добро представяне. Незадоволително е представянето и на Мая Манолова. На балотажа обаче всичко започва наново и не е ясно дали Манолова няма да успее да стопи разликата", смята Симеонов.
 
ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!