Няколко министри участваха в традиционния розобер в Казанлък. Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се включи в розобера, който се провежда в розовите градини край Казанлък. Розоберът е част от традиционния Фестивал на розата в Казанлък, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
Цветанов приветства кмета на Казанлък Галина Стоянова за организацията и провеждането на фестивала. „Това е една прекрасната инициатива, която съхранява и популяризира българските традиции. Тук има много жители и гости на Казанлък, както и големи групи чуждестранни туристи, дошли специално за Фестивала на розата“, заяви той.
 
Заместник-председателят на ГЕРБ изрази радостта си от присъствието на фестивала на министъра на туризма Николина Ангелкова, министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова и министъра на земеделието и храните Десислава Танева. „Чрез присъствието си всички ние подкрепяме българските традиции, а Казанлък се превръща в уникална и привлекателна туристическа дестинация в България“, подчерта Цветан Цветанов.
 


Цветанов и министрите се разходиха в парк „Розариум“ в Казанлък, където разговаряха с много жители и гости на града. Обмениха впечатленията си от провеждането на Фестивала на розата и изказаха възхищението си от добрата организация.
 
„Българските традиции са уникални и са най-голямото ни богатство, с което се гордеем. Днес заедно с министрите Десислава Танева, Николина Ангелков и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, участвахме в ритуала „розобер“ в цветните полета на Казанлък. Розата е нашето уникално наследство, което векове не само е традиционен поминък на Подбалкана, но нашата най-добра реклама пред света”, написа във Фейсбук и Лиляна Павлова.
 


„Нежността на ароматното цвете е невероятна и подчертава красотата на женствеността на дамите от региона, които спазват стриктно традициите и започват да берат розите с богата културна и фолклорна програма. Красотата на розата може да се види и в тази годишните „Царици на розата“. Благодаря на община Казанлък и кмета Галина Стоянова за уникалния фестивал”, добави тя.