ГЕРБ може да подпише отделни споразумения с трите партии в "Обединени патриоти" за влизане и подкрепа в парламента на "Борисов 3". В партията на Борисов обмислят да предложат на ВМРО и Красимир Каракачанов министерски пост, а на Валери Симеонов – не.
Това е един от вариантите, която обмислят в партийната централа на бъдещите управляващи, твърди "24 часа". Така с три отделни споразумения ГЕРБ ще се застрахова срещу евентуален разнобой между партньорите в патриотичната коалиция както стана с тези в РБ.

При този вариант лидерът на НФСБ щял да остане в парламента и много вероятно било да получи зам.-председателски пост в ръководството на Народното събрание. Така той щял да бди и за дисциплината в групата на патриотите, докато Каракачанов е в изпълнителната власт.

Категорично извън изпълнителната власт ще остане и лидерът на "Атака” Волен Сидеров.

Според започзнати имало сигнали, че въпреки зелената светлина от Брюксел за кабинет с патриотите, нямало да се погледне добре, ако в него участват Симеонов и Сидеров, защото имат славата на радикални националисти.

В ГЕРБ отчитали и факта, че тежестта на ВМРО в групата е значително по-голяма от тази на останалите. Каракачанов има 11 депутати срещу 9 за НФСБ и 7 на "Атака".

Отпаднал е вариантът Каракачанов да става шеф на НС. Засега Борисов бил склонен да му даде отбраната въпреки очакванията постът да се пази за бившия шеф на Генщаба ген. Константин Попов.

Все още не е ясно дали преговорите между ГЕРБ и Патриотите днес ще продължат. Вчера, въпреки очакванията, разговори нямаше.

"Чакаме, на повикване сме, държим си включени телефоните. Като получим SMS, веднага хукваме.Това е нарочно, за да се заблуди класовият враг, за да не е ясно къде ще бъде срещата", пошегува се вчера Валери Симеонов.

Той направи изказването в Съдебната палата, където бе призован като свидетел по делото срещу бившата барета Алексей Петров за пране на пари.

"По време на предизборната кампания някои от позициите на ГЕРБ се промениха, което означава, че можем да намерим общ език", добави Симеонов.

"Ние сме коалиция от три партии, а те са една партия. Нормално е да има различия. В едни преговори всеки е склонен на някакви отстъпки", каза още той вчера.