Днес имахме много задълбочено разискване на Коалиционен съвет, на Национален съвет и сега на парламентарна група. Няма да подкрепим първия мандат, както беше решението досега. Това заяви пред журналисти съпредседателят на ПП Кирил Петков след среща на парламентарната група на коалицията ПП-ДБ. 

„Започваме да работим за втория мандат, който виждаме като единствената алтернатива да не ходим на шести избори“, уточни той.

„Ще започнем консултации с всички политически сили в парламента по тяхната готовност да подкрепят конкретни промени в Конституцията по отношение на ВСС, по отношение на прокуратурата.  

Кирил Петков с първи думи след важната среща с ДБ за правителството на ГЕРБ

Ще започнем този разговор, за да видим има ли политическа база, на която да може да се формира конституционно мнозинство, на база на което наистина вторият мандат да може да бъде реализиран, така че това ще бъде нашият акцент от тук нататък", обясни Иванов.

Ще разговаряме с всички политически сили, включително и с „Възраждане““, добави съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

 

БЛИЦ припомня, че по-рано днес заседаваха различните формати на отделните партии в коалицията, както и съветът на лидерите.

Националният съвет на ПП се събра в столичен хотел, а ДСБ заседава в централата си, където сега се събраха и останалите депутати.

Отделно дойдоха Христо Иванов и депутатите на "Да, България", както и Владислав Панев от Зелено движение.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук