Политическа партия „Обединени земеделци“ заяви своята категорична подкрепа за балотажа в неделя за кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. Това направи председателят на ПП „Обединени земеделци“ Петя Ставрева по време на среща в централния офис на ГЕРБ в София.
„Изборите в неделя не са само битка между БСП и ГЕРБ, а битка за пътя на България. Вие сте кандидатите на дясното и обединените земеделци са със вас, защото не можем да позволим България да бъде върната назад в развитието си. Това е наша кауза и ние ще водим тази битка заедно с вас“, каза Петя Ставрева.

Кандидатите на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев благодариха за подкрепата на ПП „Обединени земеделци“. Цачева заяви, че вотът в неделя е избор на ценности. Тя подчерта, че бъдещето на България е заложено на карта, а българските граждани са тези, които са ще направят правилния избор за страната си.

„Нужна ни е максимална мобилизация на всички хора в център-дясното пространство и на всички млади, активни, работещи български граждани. Те са нашите естествени партньори, с които трябва да продължим пътя на стабилност и сигурност в България. Силно се надявам, че паметта на българските граждани е много повече от две години и освен „експеримента Орешарски“ помнят и зимите на Луканов и Жан Виденов, тройните коалиции на Сергей Станишев, спрените еврофондове и нестабилността, до която води всяко едно управление на БСП. А, когато БСП е заедно с ДПС това винаги означава фалити на банки, блокирани европейски фондове, международна изолация, нестабилност, висока безработица и инфлация“, каза още Цецка Цачева.

В края на срещата председателят на ПП „Обединени земеделци“ Петя Ставрева предаде на Цецка Цачева и Пламен Манушев предаде думите на почетния председател на съюза на земеделците Анастасия Мозер, която призовава премиера Борисов да не подава оставка, защото положението е много критично и не трябва да се повтарят грешките на Филип Димитров. Според Мозер България не трябва да бъде оставяна в ръцете на тези, които я разориха и изолираха от света. 

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА