Трудно е да се направи прогноза за втория тур на изборите, който ще се проведе в неделя. При едно състезание, какъвто е този национален избор, винаги има различни резултати. Считам, че на втория тур резултатът на десния кандидат Цецка Цачева ще бъде сериозно променен, каза днес народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе и областен координатор на партията Пламен Нунев.
Първите резултати от изборите на 6 ноември са известни, а Централната избирателна комисия ще ги обяви официално утре.
 
В Област Русе резултатите на кандидатите за президент и вицепрезидент на политическа партия ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев са много близки до тези на кандидатите Румен Радев/Илияна Йотова и Красимир Каракачанов/Явор Нотев, добави той.
 
Резултатите от първия тур приемам като незадоволителни в сравнение с постигнатото на други избори. Очаквах по – прагматично гласуване, отбеляза г-н Нунев. Считам, че има в определена степен подценяване на изборите. Много граждани не са успелите да гласуват на първия тур.
 
Политическа партия ГЕРБ в Русенска област не е понасяла загуби в този вид избори. В момента провеждаме разговори с коалиция „Патриотичен фронт“ и коалиция „Реформаторски блок“, за постигнем подкрепа за г-жа Цачева.
 
Смятам, че на втория тур ще бъде постигната убедителна победа. Гласуването на балотажа ще бъде вот за стабилността на държавата и за по – доброто бъдеще на Русенска област, подчерта народният представител.


ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ КОМЕНТАРИ И АНАЛИЗИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА