Правителството да обяви незабавен мораториум върху концесията на летище „София“. За това настоя във Варна председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков. Пред препълнена зала на среща с жители на морската ни столица, той заяви, че подобни действия са престъпление срещу националната ни сигурност и към мястото и ролята на България като въздухоплавателен център. Той припомни, че по този начин през времето на мандата на Иван Костов бе съсипан националният превозвач с продажбата на БГА „Балкан“.

Председателят на „Коалиция за България“ настоя и за незабавен мораториум върху националната Стратегия за защита на детето. Причината е, че тя предполага посегателство върху лични данни, събиране на масиви от неправителствени организации със спорно финансиране и произход и третира децата встрани от българските традиции, православието и славянството.

Незабавен мораториум трябва да бъде наложен и върху сделката за самолетите F-16, посочи Петков. „Ние имаме 30 изтребители, които могат да бъдат вдигнати на момента, защо трябва да дадем 2 милиарда”, заяви Петков и добави, че тези 2 милиарда лева могат да бъдат инвестирани в производство в страната или в общините, които обезлюдяват.