"Започва официалният обяд с държавните и правителствени ръководители, даван от министър-председателя на Великобритания Тереза Мей", това написа преди минути премиерът Бойко Борисов в личния си фейсбук профил.

"Преди началото наблюдавахме с лидерите празненствата по случай 100-годишнината на кралските военновъздушни сили", сподели още лидерът на ГЕРБ, който е в британската столица. Там той ще вземе участие в срещата на върха на инициативата „Берлински процес“. 

Държавните и правителствените ръководители на Великобритания, Австрия, България, Германия, Италия, Словения, Франция, Хърватия, Полша, Гърция, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия, Република Македония и Черна гора ще обсъдят развитието на транспортната, информационната и комуникационната инфраструктура, повишаването на икономическия ръст в региона, както и темите за сигурността и миграцията като важни елементи за стабилността. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов публикува и много снимки от събитието."Участието на страната ни в “Берлинския процес” е голямо признание за свършената през последните шест месеца работа и по-конкретно резултатите постигнати по време на Срещата на върха ЕС - Западни Балкани в София. По настояване на България във формата тази година участва и Гърция, защото Балканите трябва да се разглеждат общо, а не по отделно", написа още премиерът.Силен интерес предизвика това, което британския премиер Тереза Мей направи. Пред погледите на премиера Бойко Борисов, германския канцлер Ангела Меркел и куп важни особи тя разпъва фланелката на английския национален отбор по футбол.
 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!