Премиерът Бойко Борисов пристигна рано, рано в парламента- още в 8.15 часа. Министър-председателят е в Народното събрание, където в кабинета на председателя на парламента Димитър Главчев се провежда председателски съвет, преди народните представители да гласуват оставката му. В него участват представителите на ръководствата на парламентарните групи в Народното събрание. 

По думите на премиера Борисов, исканата оставка на председателя на парламента е провокация в навечерието на европредседателството.

"БСП няма да бойкотират парламента, не очаквам напрежение", заяви Борисов пред БНТ. "Искат да събарят държавата. Сега ще ги питаме какво целят, вторник идва европейският парламент, може би с това е свързано напрежението. Защо да има предсрочни избори, като преди 6 месеца имаше. На тези ходове гледам като тип провокация, нека да ги видя и ще гледаме", лаконичен бе лидерът на ГЕРБ.

В рамките на днешното пленарно заседание депутатите да дебатират и да подложат на гласуване искането за оставка на председателя на парламента Димитър Главчев. То бе депозирано от групата на "БСП за България“, а под него стоят подписите на 88 народни представители.

До искането на оставката на председателя на Народното събрание се стигна, след като той отстрани от пленарното заседание в сряда лидерa на "БСП за България“ Корнелия Нинова и народния представител Антон Кутев. Скандалът започна от искането на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов заради изказването му, че в НС има хора, замесени с наркотрафик и купуване на гласове. Те го призоваха да дойде в пленарната зала, за да обясни какво има предвид с изказването си и да назове тези хора, но предложението бе отхвърлено от депутатите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!