Очаква се в рамките на днешното пленарно заседание депутатите да дебатират и да подложат на гласуване искането за оставка на председателя на парламента Димитър Главчев.

То бе депозирано вчера от групата на „БСП за България“, а под него стоят подписите на 88 народни представители. До искането на оставката на председателя на Народното събрание се стигна, след като той отстрани от пленарното заседание в сряда лидерa на „БСП за България“ Корнелия Нинова и народния представител Антон Кутев.

Скандалът започна от искането на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов заради изказването му, че в НС има хора, замесени с наркотрафик и купуване на гласове. Те го призоваха да дойде в пленарната зала, за да обясни какво има предвид с изказването си и да назове тези хора, но предложението бе отхвърлено от депутатите. Припомняме, това е второто искане на оставката на Димитър Главчев от страна на БСП. На 31 май 2017 г. те поискаха неговото оттегляне с аргумента, че правителството и парламентарното мнозинство нямат управленска и законодателна програма.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА!