По-важно от състав на правителство и премиера, в частност е това да има ясна програма и цели за постигане, и спрямо това трябва вече да се предложи персонален състав, който в най-добра степен може да реализира тези цели.

Това каза в "Пресечна точка" по Нова Тв предприемачът Сами Чакъров по повод разговорите за съставяне на редовно правителство.

Във връзка с това, че от 1989 година насам ние за пръв път имаме първа политическа сила с по-малко от 80 депутати в парламента - 65, ясно е, че трябва да се търси някакъв консенсус и да са начертаят общи политики, които са постижими в рамките на този парламент.

Може да изглежда като голям успех за партията, която спечели изборите, но тя да назначи цялото правителство и да тръгне да постига политиката, аз мисля, че това ще е изключително трудно. Би било по-подходящо да се види какъв тип са основните политики и програми, които могат да се заложат и да им се намери подкрепа, за да се търси отговорност.

Да има персонален състав, който трябва да е подходящ за тези политики и цели и да може да се стигне до някъде, защото иначе няма да има отчетност и ще продължат всичките тези дебати, допълни Сами Чакъров.