Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров е получил уверение от Кабинета за политическо планиране на губернатора на префектура Токио Метрополис Юрико Коике, че между двете области могат да се изградят сериозни партньорски взаимоотношения.
От префектура Токио Метрополис благодарят на Илиан Тодоров за проявения интерес и поканата за партньорство в сферата на инвестициите, икономиката, културата.

Префектура Токио Метрополис е побратимена с 12 области в различни страни, с които се работи в различни сфери.
Префектура Токио Метрополис и областният управител на Софийска област Илиан Тодоров са убедени, че обмяната на информация между двете административни единици и планиране на по-нататъшните стъпки за действия са добра основа за установяване на успешно партньорство.

Поредната инициатива за партньорство на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров е в унисон със заявеното от министър-председателя на Япония Шиндзо Абе по време на посещението си у нас,  намерение за засилване на икономическите взаимоотношения между Япония и България и решението за стартиране на японски бизнес форум.