Лидерът на ГЕБР Бойко Борисов публикува в профила си във Фейсбук поздрав от премиера на Бавария Маркус Зьодер. Във видеопосланието Зьодер казва, че България е една чудесна страна на границата на Европа, но и дълбоко в сърцето ѝ. 

Страната ни е важна за Европа, затова трябва да остане стабилна, а Бойко Борисов през всичките тези години се е грижил тя да върви по-най-правилния път. 

На свой ред Борисов в поста си написа следното: 

"За да остане Европа стабилна, трябва и самата България да бъде стабилна". Благодаря на моя приятел - премиера на Бавария Маркус Зьодер, за подкрепата. И двамата добре знаем, че стабилността е въпрос на работа и лидерство. За да вървим напред, няма място за експерименти.

"Бойко Борисов е надежден партньор, който последователно е отстоявал интересите на България. Той има нужния международен опит и знае как да посига целите си в Европа. Надявам се Борисов да получи нова възможност, защото той беше един силен министър-председател, какъвто отново трябва да стане", заяви председателят на Християнсоциалния съюз (ХСС) и премиер на Бавария Маркус Зьодер.

По думите на Зьодер България е важна за стабилността на Европа.

"За да може Европа да остане стабилна, трябва самата България да бъде стабилна. А Бойко Борисов през всички тези години се грижеше за това България да върви по най-добрия път", категоричен бе лидерът на ХСС.

Той добави, че е важно тези усилия да бъдат продължени, защото "в противен случай би станало много трудно за цяла Европа, а вярвам и за България".