Министър-председателят Бойко Борисов участва в 25-ата конференция по изменение на климата, която се провежда в Мадрид.
 
Домакин на световния форум е министър-председателят на Кралство Испания Педро Санчес, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.
 


Първа в дневния ред в рамките на конференцията е Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните членки на ЕС.
 
Те ще обсъдят важни въпроси, налагани от климатичните промени и опазването на околната среда, които са сред приоритетните теми за целия ЕС.
 


Борисов се срещна и с новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
 


Очаква се страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата да постигнат напредък по редица въпроси, свързани с финансирането на дейности в борбата с изменение на климата в развиващите се държави, с пазарни механизми за сътрудничество, както и докладване на поетите ангажименти заради климатичните промени.
 



"Разговарях с новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Сърдечно й успех пожелах на новата позиция. И двамата сме убедени, че изменението на климата е сериозна и пряка заплаха, която няма да подмине никого. От всички нас, както и от решенията на форуми като днешния, зависи бъдещето на следващите поколения", написа Борисов във Фейсбук малко по-късно.
 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!