В момента парламентът е пълен с противоречия, но осъзнавайки цялата си отговорност, бяхме горе при президента където г-н Николов взе мандата. Той е доктор по "Философия на икономика и правото". В парламента ще бъде нашият кандидат-премиер с правителство, което ще представим там. Това заяви Тошко Йорданов веднага след като Пламен Николов получи първия мандат за съставяне на правителство от президента Радев. 

"Получих покана, когато беше необходимо в конституционния срок. Имаме пет първи приоритета, които са важни от предизборната кампания - План за възстановяване и устойчивост, настояща ковид криза, за да не изпадаме в ситуацията до сега, пенсиите, имаме ангажимент по отношение на изборната система, мажоритарният вот остава, особено важна е съдебната реформа. Всичко ще бъде ясно и ще ви бъде представено", каза Пламен Николов. 

"Огромна част от тези приоритети са изявени като приоритети на ДБ, ИБГНИ и дори на БСП. Ще видим какво ще се случи в парламента, те са свободни партии и ако припознаят тези приоритети, ще гласуват за този кабинет. Ако този кабинет мине и започне да изпълнява приоритети и ако загубим подкрепата, ще предоставим възможността на някой друг да състави кабинет. На повечето въпроси ще получите отговор тази вечер", завърши Тошко Йорданов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ