Като идват гости, всяко семейство гледа да изглежда добре. Мен мама и татко ме предупреждаваха да не правя бели, да не се изложим. После хората да кажат нещо хубаво. Ние тука пък гледаме да си покажем магарийте. Това заяви в ефира на БНТ премиерът Бойко Борисов, който също така направи горещ коментар за случващото се у нас и за това каква голяма катастрофа е можело да стане в Странджа. Лидерът на ГЕРБ разнищи и речта на почетния лидер на ДСП Ахмед Доган, която първо БЛИЦ публикува.

"Хайде да видим БСП какво може да изнесе за корупция. Ние ще им отговорим със същото", каза той.

Валери Симеонов ме накара ще като подписвахме коалиционно споразумение да напиша и да се подпиша, че аз няма да подам оставка през тези 4 години. При нови избори няма да се създаде нещо по-добро. Едни мислят, че речта на Доган е жест към ГЕРБ, други че се отдалечаваме с него и партията му, но не той просто анализира ситуацията. Доган се е поучил от грешката си, когато последно се коалира с БСП. Ние също се учим от грешките си", каза премиерът и добави, че не иска оставката на Валери Симеонов за изказванията му.

"Втори лифт в Банско ще има. Правителството не може да падне отвътре, с Валери Симеонов не играем на добрия и лошия, просто изразяваме мнение", добави премиерът.  

Той коментира и мораториума за лекарствата - "Корупцията е наистина огромна. Ние искахме да направим следното - 6 комисии да могат като имат пациент, на който да му се приложи нова молекула, да решат трябва ли. Лекарите така иначе лъжат и мен така ме лъгаха - да купя нова молекула, щяла да излекува майка ми. Три купих, 8000 евро (16 000 лева) дадох... и какво стана. Майка ми умря след 2 седмици", призна драматично Бойко.

"Лично Корнелия Нинова ми се обади и ми каза "Дай да решим този проблем". Аз се съгласих", призна Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призна, че с президента Румен Радев нямат проблеми, въпреки случилото се с мораториума за лекарствата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!