Премиерът Бойко Борисов, който рано тази сутрин отиде на проверка в Министерство на околната среда и водите (МОСВ), където се възмути от грозна картина, случваща се в България, отново подхвана темата от съботния ден за ареста на руския опозиционер Алексей Навални и позицията на българския президент Румен Радев.

БЛИЦ припомня, че в събота премиерът призова държавният глава да излезе с позиция за станалото в Русия, а реакцията на Радев не закъсня.

"Радев не бе много изчерпателен за случилото се с Навални. Нашата позиция обаче е ясна - той трябва да бъде освободен", категоричен бе премиерът.

"С нищо не съм засегнал Радев, че да реагира така остро на призива ми. Той все пак е държавен глава на България - най-висша инстанция у нас. Ние не сме като тях да обиждаме.

Радев все пак да каже какво мисли по въпроса с Навални, няма да му се карат", призова Борисов.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров направи интересна реплика към премиера: "Вие се грижите за цялата държава, а той (бел. авт. Радев) се грижи само за жена си".

"Важно е да се знае, че с позицията ни ние не разваляме отношенията си с Русия. Заради това нека и Радев си каже позицията - не е страшно", каза още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!