Пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов заяви, че когато се прибере ще накара експертите да направят графика за приходите през целия преход. Тогава щяло да бъде нагледно, кога сме загубили най-много пари.

Министър-председателят коментира и реакцията на БСП във връзка с размера на партийните субсидии. „Те винаги са победители. Кое е фиаско, че две години си траеха, да не ги изяжда Слави Трифонов? Не смеят името да му кажат докато има предаване. Два милиона гласуваха за партийната субсидия. Те са царе на думите, затова толкова години управлявам. Не им прави чест да коментират“.

„Длъжен съм на базата на коалиционното споразумение да се съобразя с партньорите. На този съвет отново ще отстоявам това, което ние сме казали, за един лев. Аз отговарям за ГЕРБ и нашата позиция е за един лев, съобразена с референдума“, категоричен бе Борисов.

Той коментира и провала на преговорите за наследника на поста на Жан Клод - Юнкер. „Всичко познах. В неделя 18:00 часа план Б. Така винаги правим, заседаваме до 3:00-4:00 часа и като не се разберем следва план Б. Факт е, че никой от тримата водещи кандидати не получава мнозинство. Партията, победила на европейските избори, трябва да излъчи председател“, коментира още премиерът.

„Има нещо нелогично, десните кандидати, които се бориха и получиха доверието на изборите, сега само те не могат да участват в избора“, отбеляза българският премиер.

Относно офертата на изтребителите, Борисов заяви: „Водят се финални преговори и тъй като парите ги няма в бюджета, стигне ли се до сделка, ще ги дадем от резерва. Преговорите вървят около 2,2 милиарда“.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!