Днес искам да отбележа нещо много важно за държавата. Както забелязахте, тази сутрин нямаше кворум в парламента. Това означава, че днес не беше приет Закона за управление на европейските средства. С този акт днес рискувахме 2,6 млрд. лв., които са първите пари, които ще влязат в икономиката. Срокът е 30 юни. Днес всеки депутат, който не присъстваше, беше част от причината да има риск върху икономиката. Това каза министър-председателят Кирил Петков по време на изявление от Министерски съвет. 

"Промените в Закона за висшето образование също не бяха приети. Едновременно с това, въпреки че беше свален Никола Минчев и знаем как цялата България реагира на това безпринципно сваляне, новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и останалите депутати от "Има такъв народ" (ИТН) не можаха дори да направят предложение за председател.

Как ще обяснят на своите избиратели, че още първия ден сложиха под риск над 2,5 млрд. лева, образованието беше спряно и не излъчиха председател. Има много теми по днешния съвет. Благодаря на медиите, но тази посока ни ужасява", допълни премиерът. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!