Поканих на среща посланиците на Кралство Нидерландия Том Ван Оорсхот, на Република Австрия Роланд Хаузер и временно управляващите дипломатически мисии на Френската република Доминик Вааг и на Федерална република Германия Петер Колб. Обсъдихме актуалните предизвикателства пред Европейския съюз от последните седмици. Това съобщи президентът Румен Радев във Фейсбук.

Общата ни позиция е, че солидарността е водещ принцип за гарантирането на сигурността на държавите-членки, както и при охраната на външните граници на ЕС, добави Радев.

Солидарността е водещ принцип за гарантиране на сигурността и при охраната на външните граници на ЕС. Това беше потвърдено на среща на президента Румен Радев с европейски посланици, съобщиха на свой от пресцентъра на президентството. 

По време на срещата бяха обсъдени актуални предизвикателства пред Европейския съюз от последните седмици. Присъстващите потвърдиха позициите си, че солидарността е водещ принцип за гарантирането на сигурността на държавите-членки, както и при охраната на външните граници на ЕС, добавиха от там.


По-рано президентът Радев присъства на финалния етап от учението на френския Корпус за бързо реагиране „TRIDENT JAGUAR 2017“, което се проведе на полевия учебен полигон „Ново село“.