Гледах какво се случва в парламента в тази бурна нощ. Както казаха мои познати юристи, имаме "изборен кодекс, заченат в грях". Това заяви на брифинг в Пловдив здравният министър в оставка и депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов.

"Когато приключи всичко, имахме повече въпроси, отколкото отговори. Не ми става ясно - няма мажоритарен вот, има отменен настоящият вот, има задължение да се гласува само с машини... Много неща имам, които да кажа на Радев, чисто в здравната част", каза той.

"Организирахме избори, които всички казаха, че са добре организирани и честно проведени. Сега как ще разнасяме машините в болниците, ковид секциите, по адресите и как ще гласуват инвалидите", попита проф. Ангелов.

"Много е странно - това решение ограничава права, вместо да ги дава. Ако вие искате да гласувате с хартиена бюлетина, защо да нямате право да го сторите? Ние с кого се сравняваме? Ако претендираме, че сме хора, които гонят ценности и постижения на демократичната система, то в колко демократични страни се гласува само машинно", добави той.

"Не виждам разум и хора, които знаят какво правят и какво искат да направят. Всичко се прави на парче без постигане на здрава логика", категоричен бе министърът в оставка.