Депутатът и бивш здравен министър от ГЕРБ Костадин Ангелов направи интересен коментар в студиото на Нова телевизия.

Той гостува в сутрешния блок, за да заяви позицията на партията, че правителството трябва да падне и да се пристъпи към нови избори. 

„Характерно за мафията е, че в нея има фамилии. Вижте фамилия Лорер – той е министър на иновациите, а жена му е шеф на кабинета на министерството на финансите. Мирослав Иванов е председател на парламента, а годеницата му Лена Бориславова е говорител на премиера”, заяви Ангелов.

„Извинявайте, ама това ли е мафията?!”, попита с недоумение водещата Мира Иванова, като подчерта, че става въпрос на административни държавни постове, които са максимално публични.

„Ако по наше време се беше случило нещо подобно, от сутрин до вечер щяхте да се занимавате с това”, отвърна Костадин Ангелов. 

„Това правителство се провали и най-добрата мярка е то да си отиде, за да им олекне на хората”, смята депутатът. По думите му отиването на избори е лош вариант в настоящите кризи, но въпреки това е по-добра развръзка, отколкото това, което би могло да се случи в рамките на това правителство.

Попитан дали парламентарната група би подкрепила нов опит на „продължаваме Промяната” да състави кабинет в рамките на това Народно събрание, проф. Ангелов каза, че „тези хора са много далеч от парламентаризма и от политическата система”.