Евродепутатът Иво Христо предложи на ПП-ДБ да върнат мандата на Румен Радев.

Ето какво пише той във Фейсбук:

"Днес в 17.00 президентът Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ.

Въпросната коалиция е напълно дискредитирана в очите на обществото. Заради решението си да управлява с ГЕРБ, което шокира само най-наивните й поддръжници, за всички останали то бе очаквано.

Заради начина, по който извива ръцете на самата ПП ГЕРБ в преговорите, възползвайки се от зависимостите на лидера й. В разрез с изборните резултати ПП-ДБ претендира да управлява безразделно.

И да го прави без оглед на някакви си там демократични принципи и морал, както личи от огласените записи, чиято автентичност лидерите на ПП първо се опитаха безуспешно да оспорят, но после предпочетоха да признаят.

При очерталата се картина е неприемливо съдбините на държавата да бъдат поверени в ръцете на една дискредитирана коалиция.

Навремето Николай Добрев и Георги Първанов проявиха държавническо чувство и върнаха мандата, който БСП трябваше да получи по право. Но БСП беше загубила доверието на обществото, Първанов и Добрев го осъзнаваха и взеха решение против волята на много свои съпартийци, но в интерес на България.

Това е единственото отговорно поведение за лидерите на ПП-ДБ в сродна ситуация днес."

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук