Отдавна знаем, че Янев прави партия и допускаме различни хора, които влияят или не на това. Това заяви в ефира на Нова тв политологът проф. Антоанета Христова.

„Това, което днес се случи, за мен бе полезно, за да се ориентирам в политическата партия и хората, които са в нея. Ген. Янев опредлено е посъветван добре да отрича, че тази партия ще бъде популистка“, смята тя.

Стефан Янев заговори какъв вакуум ще запълва с новата си партия, ето кой ще му помага БЛИЦ TV

В същото време се страхува да каже дали ще е ляв или десен, защото са му необходими избиратели от целия спектър“, каза политологът.

„Никакво желание няма да се определи, това е разбираемо от тактическа гледна точка“, заяви тя.

Стефан Янев с голяма новина за партията си

„Национално-консервативното му послание в момента е печелившо. Такива теми са актуални за обществото. Една партия, която се появява, се гради върху теми, които са актуални към даденото общество към конкретен момент. Такава тема сега е РСМ или пък Украйна“, каза още Христова.

"Опитва се да се направи малко на Орбан в България. За този образ обаче ще се състезават и други и въпросът е кой ще е по-успешен. Предполагам че българинът вече малко ще го е страх да залага на нови, и нови, и нови. Тук се крие сериозен риск за партията. Янев е колкото познат, толкова и непознат“, добави тя.

По думите й балансираното му говорене в момента покрива национално-консервативното, но е предимно ляв. Основните му донори ще са БСП, „Възраждане“ и някои избиратели на ИТН от по-горния възрастов спектър“, каза Христова.

„За мен ще е интересно как ще се развие битката в ляво. Това правителство трябваше да обедини голяма част от левите елементи. Ние имаме нужда от левица. Моята прогноза е, че няма да се осъществи този първоначален план и заради това Янев ще се опита да заеме това пространство и да стане нов център“, завърши Христова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!