„Новото мнозинство в парламента „Възраждане”, ДПС, ГЕРБ и ИТН извършват пълен блокаж на дейността на Народното събрание под всякакви предлози, опитвайки се да малтретира цялата нация със забавянето на бюджета.

Ако до края на тази седмица не се приеме бюджетът на Държавното обществено осигуряване, то не могат да се реализират плащанията на пенсионерите.” Това каза народният представител от „БСП за България” проф. Георги Михайлов в предаването „Твоят ден” по Nova News.

„Политическите ръководства на тези партии много добре знаят какво правят – те блокират цялата държава. Но те си вкарват сериозен автогол и ще трябва да изпият горчивата чаша на голямото настървение, с което се опитват да променят дневния ред на нацията.

Това са неща, които ще бъдат оценени от всеки български гражданин и каквото и да се случи в следващите седмици и месеци, те ще търпят всички негативи от тяхното политическо поведение”, категоричен бе проф. Михайлов.

Депутатът от левицата посочи, че оттук нататък парламентът има изключително важни задачи – приемането на актуализацията на бюджета в най-кратки срокове и приемането на редица закони, от които зависят средствата по Плана за възстановяване и устойчивост.

Проф. Георги Михайлов коментира още, че БСП ще участва активно за съставяне на правителство в рамките на сегашния парламент, ако получи покана за консултации от „Продължаваме Промяната”. „България в момента няма нужда от избори”, подчерта той.