Няма нищо нередно в това държавният глава да прави срещи във връзка с избора на нов главен прокурор, тъй като между властите трябва да има диалог. Това заяви пред БНТ бившият служебен премиер и дългогодишен преподавател по гражданско и търговско право проф. Огнян Герджиков.
 
Поводът за гостуването му беше представянето на новите му книги „Вещноправна поема“ и „Облигационноправна поема“.
 
Няма нищо осъдително в това държавният глава Румен Радев да направи среща с настоящия главен прокурор, трябва да има диалог. Така проф. Огнян Герджиков коментира срещите на президента във връзка с избора на нов главен прокурор.
 
„Не виждам някаква намеса или недопустима намеса. Това е диалог между властите, за мен той е нормален“, каза Герджиков.
 
Проф. Герджиков заяви, че не вижда нищо нередно в предложението мандатите на главния прокурор и председателите на върховните съдилища да може да бъдат прекратявани предсрочно. „Не смятам, че съдебната система е толкова болна, колкото някои се опитват да внушат“, допълни бившият служебен премиер.

За мен Лозан Панов е малко краен в изказванията си, тъй като се хлъзна в посока към политиката. Според мен той би трябвало да стои по-далеч от политиката каза още проф. Огнян Герджиков.
 
Днес в СУ „Св. Климент Охридски“ проф. Герджиков представя двете си нови книги „Вещноправна поема“ и „Облигационноправна поема“.