„Това е краят на политическа партия „Величие”, коментира депутатът Дарин Георгиев.

"Явно толкова е била отредена съдбата му. Виновен е човекът, който седи за кулисите на партията. Членът. Т.нар. член на партията, идеологът Ивелин Михайлов", коментира той.

Това какъв човек е ще разберете в последствие, ако вече не се досещате", допълни той.

"Продължаваме да работим с това, което ни остана като ресурс. В момента сме лишени да участваме официално в комисиите. Продължаваме като наблюдатели. Това, което ни е отредено по закон, това можем да правим оттук нататък", обясни депутатът.

"Продължавам с тези, които не са предали идеята "Величие" и които не са се отцепили. Някои казват, че хората са били последвали Киро Брейка, други казват, че са последвали Ивелин Михайлов, трети Марков. Впоследствие ще се разбере кой кого е последвал и кой е останал излъган и дали ще съжалява", заяви той.

Георгиев каза, че ще се явят отново на избори. "Очевидно няма да е с "Величие". С тази партия няма как да се продължи", посочи той.

Георгиев разкри, че е бил сред хората, държани над 4 часа наред под ключ и без телефони в Историческия парк. "Точно така беше. Има кой да интерпретира какво се е случило там и дали е било някакво нарушение на закона. Водеха се разговори за това как е гласувано, защо. Ивелин Михайлов води тези разговори. Бях там в качеството си на това да се уверя, че няма да последват по-тежки неща за хора, които са били там", обясни той.

По думите му, затворените са били депутати.

Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес председателстващата заседанието на НС Росица Кирова изчете заявленията за напускане на шестима депутати от най-малката парламентарна формация. С това групата се разпада и в 50-ото НС остават шест формации.

Заявления за напускане подадоха депутатите: Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова.

Съгласно правилника за работа на Народното събрание, парламентарната група преустановява съществуването си. Виктория Василева е освободена предсрочно като зам.-председател на парламента.